Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Graspaps

Pagina's: [1]
1
Hulp / Layers zichtbaar
« Gepost op: 13 november 2022, 10:39:25 am »
Hoi, geen idee of ik deze vraag hier kwijt kan maar ik doe een poging.
Ik werk met Blender en print met resin, Creality Halot One. Deze (print) uiteraard in dunne laagjes. Voor het printen gaat het bestand door 3D builder en Chitubox om het “printklaar” te maken.
Wat mij opvalt is dat er, op de print, die “laagjes” te zien zijn op het eindresultaat.
Tot nu toe print ik zeer kleine objecten dus het valt niet zo op maar bij grotere is dan natuurlijk storend. Ik heb begrepen dat dit, middels Blender, op te lossen is maar hoe…..

2
Leden stellen zich voor / Nooit te oud om te leren…
« Gepost op: 14 september 2022, 06:44:51 am »
Hoi, even voorstellen . Hans, 65 en net begonnen met Blender.
“Graspaps” is mijn “geuzennaam” die ik kreeg van mijn zoon en zijn vriendengroep met wie ik al een jaar of 10 naar Graspop ( 3-daags Rock en Metalfestival in Dessel) ga.
Al 8 jaar pensionado met een làding hobbies. Modelbouw (het handwerk) doe ik al jaren en 99% van wat ik maak is in opdracht of wordt los verkocht.
Ik ben gek op het leren van alles wat de computertechniek aan mogelijkheden biedt. Maak al jaren muziek (spelen, schrijven)  maar sinds ik me de DAW en plugins eigen heb gemaakt is er een wereld opengegaan.
Zo ook met de modelbouw. Vaak heb ik dingen nodig die nergens te koop zijn maar nu ik Blender ontdekt heb zijn de mogelijkheden onbeperkt.
Ik print in resin en moet nog veel leren maar, zoals gezegd, daar ben je nooit te oud voor.
https://diggelenhans.wixsite.com/hans-van-diggelen

3
Blender Interface / Re: View in Edit mode onwerkbaar
« Gepost op: 14 september 2022, 06:37:30 am »
Dank je, ga ik ook proberen.
Mooie site trouwens, kan ik, als beginner nog veel van leren. Voor ni gebruik ik Blender vooral om atributen te maken voor mijn handmatige bouwwerken die ik nergens kan kopen. Maandje of 4 geleden begonnen met Blender en een resinprinter e.d. gekocht.
Hier is mijn site
https://diggelenhans.wixsite.com/hans-van-diggelen
Daar vind je dingen die ik “voor de lol” maak (fun), de Thunderbirds-afdeling (ben ik nu ook weer mee bezig, FAB ) en het werk daf ik in opsdacht maak voor particulieren en een museum.

4
Blender Interface / Re: View in Edit mode onwerkbaar
« Gepost op: 13 september 2022, 19:00:10 pm »
Nu even weekje met vakantie. Maandag terug en gelijk ecven checken.

5
Blender Interface / View in Edit mode onwerkbaar
« Gepost op: 12 september 2022, 17:11:54 pm »
Hoi, eerste post hier met een probleem dat ik niet kan oplossen. Al suf gegoogled maar niets te vinden. Ik werk nu een maandje of 3 met Blender en print de resultaten voor mijn hobby. Op de een of andere manier is het beeld in de Edit mode veranderd (zeker op verkeerd knopje gedrukt …) en die ik zowel “massieve” objecten en objecten waar alle verticals te zien zijn. Enorm lastig bij het bewerken. Ik heb Blender al van de pc gehaald en 3.3 erop gezet maar geen verschil.
Heeft iemand hier dè oplossing ???
Ik sluit 2 foto’s bij zodat duidelijk is wat ik bedoel.

Pagina's: [1]