Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Rolandt

Pagina's: [1]
1
Modelleren / Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Gepost op: 16 januari 2019, 01:16:59 am »
In het rubriek “Evenvoorstellen” had ik het er over dat ik een simple (picknick / strand) kleed wilde maken en mij dit maar niet wil lukken, terwijl mij dit juist het makkelijkste leek. :(
Daar kreeg ik al diverse suggesties, zoals de tutorial “Blender Tutorial For Beginners: Cloth Napkin". Dit is zeker een leuke leerzame tutorial, Alleen ik bereik niet het doel wat ik voor ogen heb. :(

Dit is wat ik graag zou willen. Dit kleed lijkt zo op het gras gegooid te zijn zonder het verder mooi strak te trekken. De vouwen zijn mooi zichtbaar en juist doordat het er wat rommelig bij ligt geeft het een speciale sfeer. Het nodigt uit om er zo op te gaan zitten. Stokbrood en wijntje er bij …… haha. Kan er nu al zo bij weg fantaseren. Heerlijke gedachtes. :)Als ik het kleedje van een hoogte op een vlakke ondergrond laat vallen, dan krijg ik er luchtbobbels onder, verder op in de animatie verdwijnen deze luchtbobbels wel maar dan ligt het kleedje er ook weer mooi strak bij. Nergens in de animatie is er ook maar sprake van een vouw.
Of ik nu een tutorial volg met een tafel en daar op een kleed, of bed met daarop een bedsprei. Ook in die tutorials komt het kleed op de tafel en bed zelf strak te liggen, en waar het over de rand heen gaat krijg je wel effect.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Of vergis ik mij soms, dat dit wel makkelijk lijkt maar dit helemaal niet makkelijk is om te maken?


2
Leden stellen zich voor / Even voorstellen,
« Gepost op: 15 januari 2019, 01:56:37 am »
Roland, in 2017 kwam ik in aanraking met blender. Toen was ik bezig een eigen mesh avatar te maken. Veel op youtube gekeken en overal stukje vandaan geplukt wat ik kon gebruiken. Met veel vallen en op staan bereikte langzaam mijn doel.

Tot dat ik besloten mijn computer opnieuw te installeren en vergat mijn blend file veilig weg te saven. Maanden werk was verloren gegaan, daarna kon ik de motivatie niet meer opbrengen om overnieuw te beginnen.

Zelf zit ik ook op second life en daarin stel ik animaties af en maak er een keuzemenu voor. Waar na ik het geheel in een object (creaties) stop. De laatste moet ik zelf maken en kom zo doende weer in aanraking met blender.

Blender valt mij zwaar. Ik durf mij ondertussen wel een tutorial expert te noemen. Van elke tutorial leer je wel wat, alleen er komen zo veel sneltoest combinaties voorbij dat je sommige handige minder gebruikt sneltoets combinaties ook weer vergeet. :(

Ik dacht makkelijk te beginnen. Een strandlaken met 2 kussen er op. Die kussens lekken mij het moeilijkste toe, maar dat viel best reuze mee. Juist die strandlaken (met kreukels) waarvan ik verwacht had, das niet zo moeilijk dat krijg ik niet voor elkaar en vind daar ook geen geschikt tutorial over. De tutorials over een bed komen nog het dichtst bij in de buurt, alleen daar licht de bedsprei zo mooi straks op het bed, wat ik hier thuis nog niet eens voor elkaar krijg. :)

Goed in de toekomst kunnen jullie dan nog wel wat vragen van mijn verwachten.

Pagina's: [1]