Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Emmenaar

Pagina's: [1]
1
Onderhanden werk / Molen model
« Gepost op: 20 januari 2021, 21:29:40 pm »
Ik ben dus bezig met een model van de molen waar ik aan werk. In dit draadje zal ik af en toe wat updates plaatsen.

Een molen an sich is best een complex model, veel balkjes etc etc, dus in 3D levert je dat al veel polygonen op. Bij het maken van dit model probeer ik veel images as planes te gebruiken. Met een displacement- of een bumpmap kun je dan best een aardig resultaat halen.

Bij de wieken wilde ik dit ook, maar helaas kwam het resultaat  er te slecht uit, dus heb ik daar planes met een solidify modifier toegepast.
Bij deze post 2 afbeelding. 1 hoe mijn geometrie er uitziet en de render. Hopelijk hebben anderen ook baat bij deze methode.

2
Animaties / Mijn eerste Blender Animatie
« Gepost op: 19 januari 2021, 23:26:16 pm »
Ik ben helemaal fan van Eevee geworden. Wat een snelheid.
Hierbij een eerste animatie, het is een draaiende molen. Op deze molen ben ik vrijwilliger molenaar. Het is het idee om met dit model de geschiedenis van het gebouw weer te gaan geven.
Bij het modelleren heb ik vooral gebruik gemaakt van Image as Planes. Dit scheelt een heleboel poly's en modelleer werk. De benodigde PNG's maak ik met Inkscape en bewerk ik zonodig met The Gimp.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

https://www.facebook.com/marijn.sijbom/videos/3753650131323749
Als het goed is is deze link openbaar.

Vr gr
Marijn

3
Leden stellen zich voor / Emmenaar stelt zich voor
« Gepost op: 19 januari 2021, 22:59:18 pm »
Dag mede Blender gebruikers.

Mijn naam is Marijn en zoals mijn nickname al doet vermoeden kom ik uit Emmen. Al sinds mijn jeugd heb ik interesse in 3D technieken. Tijdens mijn studie theatertechniek ben ik er serieus mee aan de slag gegaan. Ik gebruikte toen voornamelijk Autocad.
Voor mijn scriptie heb ik een theater in 3D getekend om te kijken wat de mogelijkheden waren op artistiek gebied.

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder, 3D tekenen heeft in de loop der tijd nog steeds mijn aandacht gehad. Sketchup was een door mij veel gebruikt programma, Blender had ik weleens geïnstalleerd, maar ik zag erg op tegen de leercurve.
Vorig jaar nog eens weer naar Blender gekeken en zag dat de UI redelijk overhoop is gehaald en het een en ander werkte ineens intuïtief. Non destructief editen leek me ook wel wat.
Inmiddels snap ik het programma redelijk en anders is Google een hele goede vriend.

Op dit forum hoop ik nieuwe dingen te leren, te genieten van andermans werk en wellicht contacten in de buurt op te doen.

Momenteel ben ik bezig om een molen te tekenen (hier ben ik vrijwillig molenaar) om zo de geschiedenis beter weer te kunnen geven. Bijgevoegd een Eevee render.
Ik ben overigens helemaal fan van Eevee, wat een nieuwe mogelijkheden en geen nachten meer renderen.

Vriendelijke groet
Marijn

Pagina's: [1]