Topic: Blender for Visual Effects by Sam Vila  (gelezen 2432 keer)


Offline Ionwe

  • Member
  • *
  • Berichten: 73
  • CG-Hi Guys
    • Bekijk profiel
    • Ionwe.Prod
« Gepost op: 18 augustus 2016, 20:49:41 pm »
Sam Vila is een CG-Artist met een sterke ervaring met VFX voor speelfilms. Nu brengt hij een interessant boek uit dat zonder enige twijfel nodig was om een leegte voor Gevordene niveau Blender gebruikers.

Blender voor Visual Effects is een korte boek met slechts 149 pagina's, maar vol met informatie. Sam richt zich op een specifieke voorbeeld dat verschillende problemen in projecten die live action en animatie dekt. Van het toevoegen van video in Blende naar chroma keying en het toevoegen van fotorealistische CG-elementen.

De auteur stelt een typische gefilmde scène: Een acteur in de voorkant van een groen scherm met een aantal merken en minimale rekwisieten. Wat u kunt doen met dit materiaal? De sky is the limit!

Camera tracking and het syngroniseren van live action en CG elments is één van de onderwerpen waar Sam echt de diepte in gaat. Het simuleren van een real-life camera (wat inhoud: Bokeh, Focal length, Lens Distotion) is duidelijk uitgelegt in dit boek.

Ik heb het boek voor 30 euro mogen kopen.
Maar omdat jullie van de blender community zijn (moet je wel even zeggen als je me mailt/een bod plaatst) vind ik rond de 20 Euro prima.
http://link.marktplaats.nl/m1080012520

https://www.youtube.com/watch?v=wQh85rCjAbc
Ionwe Production's
Blender Artist and VFX-filmmaker.