Topic: vlag laten wapperen  (gelezen 2572 keer)


Offline Geertpauwels

  • Member
  • *
  • Berichten: 35
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 14 mei 2014, 12:01:18 pm »
hey hallo weeral ik, ik gebruik blender2.7 en heb filmpje van wapperende vlag gezien, deze wou ik namaken (oefening baart kunst), maar ik doe alles hetzelfde, tot ik bij force field wind moet ingeven, in filmpje zet he de ventilator opzij en draaien, bij mij komt hij automatisch op mijn vlag te staan, als ik draai of ergens anders wil zetten gaat vlag mee ??? waarom???? (aangezien dat ventilator niet in het verlengde mag staan van de vlag, kan vlag ook niet wapperen)... wat doe ik verkeerd???
« Laatst bewerkt op: 14 mei 2014, 12:02:52 pm door Geertpauwels »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,634
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #1 Gepost op: 14 mei 2014, 12:11:17 pm »
Welk Filmpje ?
Wil je de tutorial hier even plaatsen dan kan ik het bekijken.

Offline Geertpauwels

  • Member
  • *
  • Berichten: 35
    • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 14 mei 2014, 12:21:15 pm »
  dit is het filmpje

Offline Geertpauwels

  • Member
  • *
  • Berichten: 35
    • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 14 mei 2014, 12:40:21 pm »
ook denk ik dat er iets niet goed staat als ik opstart, dan zie je ortho 3d view, klik op mijn numpad 1, dan zou ik vooraanzicht moeten krijgen, dan zie je z(blauw) en x (rood) klopt dat??? meschien ook intresting, is ik gebruik azerty klavier???

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #4 Gepost op: 14 mei 2014, 12:53:43 pm »
Dit is in alle Blenderversies hetzelfde. Als je via het menu Add je windforce plaatst dan is je probleem verholpen.

Wat betreft je toetsenbord weet ik eigenlijk niet of er een verschil is met een qwerty. Misschien dat iemand anders dit weet.
Maar in het vooraanzicht klopt het dat je x en z ziet. In blender is z omhoog.

Offline Geertpauwels

  • Member
  • *
  • Berichten: 35
    • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 14 mei 2014, 13:01:30 pm »
yep het werkt zo...   :D  foutje in het systeem??

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #6 Gepost op: 14 mei 2014, 13:04:25 pm »
Nee, niet echt want ik geloof wel dat het zo bedoelt is maar ik snap ook niet precies waarom dit zo is.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,634
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #7 Gepost op: 14 mei 2014, 13:31:11 pm »
Ik heb het uitgeprobeerd en bij mij werkt het gewoon ik kan de wind verplaatsen en de vlag blijft dan netjes op zijn plaats, de vlag draait natuurlijk wel met de windrichting mee ;)
Dus het enige wat ik kan bedenken is dat je de vlag samen met de wind in een groep heb staan.
Dus kijk even of de objecten een groene belijning hebben.
Als dat zo is dan moet je ze met  Shift CTRL Alt G  dit is Remove from all groups.

Offline Geertpauwels

  • Member
  • *
  • Berichten: 35
    • Bekijk profiel
« Reactie #8 Gepost op: 15 mei 2014, 13:43:09 pm »
via de add werkt het maar ga ik via het links paneelboord dan niet... bij de weg heb op you  tube soundeffects gevonden, weet niet of ze bruikbaar zijn gewoon soundeffectsfactory typen en hop...
« Laatst bewerkt op: 17 mei 2014, 09:47:26 am door Geertpauwels »

Offline René Giljou

  • Member
  • *
  • Berichten: 4
  • YouTube: Blender 3d tips Nederlands
    • Bekijk profiel
« Reactie #9 Gepost op: 18 mei 2014, 23:00:09 pm »
Voor de beginnende Blender gebruikers heb ik ook wat tutorials op YouTube geplaatst.
In deel 11 geef ik wat simpele tips om met Cloth in Blender om te gaan. In dit deel laat ik o.a. zien hoe je een vlag laat wapperen. Ik beschouw mijzelf als een beginnend Blender gebruiker,
maar wat ik weet wil ik delen vandaar mijn YouTube kanaal: Blender 3D Nederlands (deel 1/15).
Met vriendelijke groet,
René Giljou

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,634
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #10 Gepost op: 19 mei 2014, 18:30:14 pm »
Dit is de tutorial van René Giljou  ;)


Offline PKHG

  • Member
  • *
  • Berichten: 525
    • Bekijk profiel
« Reactie #11 Gepost op: 22 juni 2014, 19:17:25 pm »
Voor René

Misschien is het bij je leukte tutorial OOK nog fijn om de ScreenCast addon te gebruiken?

De vlag ging inderdaad heel erg snel en makkelijk ...


Start Renés tutorials hier: bij mij verschijnen dan aan de linker kant zijn volgende filmpjes

Sorry staat ook al elders hier op het forum ... ... maar ja kan hopelijk geen kwaad ;)
« Laatst bewerkt op: 22 juni 2014, 19:25:12 pm door PKHG »
Doei
       Peter