Topic: Simpel: nodes loskoppelen in 2.8?  (gelezen 272 keer)


Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Gepost op: 13 december 2018, 13:57:34 pm »
Waarschijnlijk doe ik iets verkeerd of staat er iets nog niet helemaal goed ingesteld bij mijn nieuwe installatie,
maar hoe snij ik het draadje tussen twee nodes door in Blender 2.8?  ::)

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #1 Gepost op: 14 december 2018, 17:47:50 pm »
In de compositing tab  in het linker menu selecteer met de muis Link Cut.
En snijden maar. ;)

Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Reactie #2 Gepost op: 17 december 2018, 11:42:17 am »
Goeie, ijp! Had ik nog niet gezien!
Dan meteen de volgende vraag (waarvan ik het antwoord ook niet gevonden krijg):
Wat is daarvan de sneltoets? :)

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #3 Gepost op: 17 december 2018, 12:04:44 pm »
Als je wat luier was had je het kunnen zien  ;) ;D
Iet langer boven de knop gaan hangen dan laat Blender de info zien.
Het is Spacebar 7

Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Reactie #4 Gepost op: 18 december 2018, 14:25:02 pm »
Als je wat luier was had je het kunnen zien  ;) ;D
Iet langer boven de knop gaan hangen dan laat Blender de info zien.
Het is Spacebar 7

Ik zal wel wat verkeerd hebben ingesteld, want dat was natuurlijk ook het eerste waar ik zocht.
Bij mij valt er echter bij het 'hoveren' over die knop helaas niks te zien (ook geen shortcut).



Wat bedoel je met 'Spacebar 7'? Eerst Spacebar, en daarna '7'?
« Laatst bewerkt op: 19 december 2018, 14:19:41 pm door Rezzy777 »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #5 Gepost op: 19 december 2018, 13:24:05 pm »
Spacebar inhouden en 7 drukken.

Om terug te keren naar Select box Spacebar inhouden en 2 drukken.

Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Reactie #6 Gepost op: 19 december 2018, 14:25:37 pm »
Ahaaaa, jij hebt de spatiebalk bij Blender anders ingesteld staan dan ik!
Bij jou geeft de spatiebalk extra tools, en bij mij een search bar  8)

Jammer dat ik met mijn spatiebalk nu geen shortcut heb voor het doorsnijden van links...

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #7 Gepost op: 19 december 2018, 23:41:55 pm »
O ja ik heb Blender 2.80 bij het installeren ingesteld op links klikken selecteren.
Dit werkt perfect en je bent er snel aan gewend en bij rechts klikken krijg je ook een menu heel handig.
Dus mijn Blender staat inderdaad anders ingesteld daar zal ik meer rekening moeten houden.

Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Reactie #8 Gepost op: 21 december 2018, 11:35:13 am »
O ja ik heb Blender 2.80 bij het installeren ingesteld op links klikken selecteren.
Dit werkt perfect en je bent er snel aan gewend en bij rechts klikken krijg je ook een menu heel handig.
Dus mijn Blender staat inderdaad anders ingesteld daar zal ik meer rekening moeten houden.

Met links selecteren staat bij mij ook zo ingesteld, alleen de functie van de Spatiebalk wijkt af van die van jou ;)

Wel jammer dat Blender voor gebruikers met een Spatiebalk als die van mij (nog) geen shortcut heeft voor het knippen van linkjes...

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #9 Gepost op: 21 december 2018, 12:52:49 pm »
Dat is vreemd ik heb bij instal alleen links selecteren geselecteerd en ik heb bij addons de Node wangler aan gezet.
Dus als jij dat ook aan heb staan moet het toch hetzelfde zijn lijkt mij ???

Offline Rezzy777

  • Member
  • *
  • Berichten: 170
    • Bekijk profiel
    • Live Arts
« Reactie #10 Gepost op: 21 december 2018, 13:06:30 pm »


Ik heb 'Spacebar Action' op 'Search' gezet, ik denk dat hij bij jou op 'Tools' staat ;)

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,765
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #11 Gepost op: 21 december 2018, 13:25:32 pm »
Dat is het hij staat inderdaad bij mij op tools.
Dus ik heb hem ook even op Search gezet maar ik kan geen geen shortcut vinden ::)
Dus dan maar met de muis In de compositing tab met de muis Link Cut aan klikken ;)