Topic: hoe maakje een weiland met de hulp van slechts een tiental plantjes?  (gelezen 2418 keer)


Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Gepost op: 16 augustus 2016, 23:23:09 pm »
Hallo
mijn twee andere projecten het huis en het kopje koffie staan even in de koelkast  omdat
er iemand bij mij in het huis weggaat en die persoon wil ik een mooie digitale plaat meegeven
van een bergweide met een springbol wat rotsblokken  veel gras en bloemen
en om die laatste twee gaat het
hoe kan ik van een tiental gras pollen en en tiental bloemen een heel weiland maken ?
ik heb iets gezien  over een partikel systeem  in een tutorial over een eiland
maar kan deze niet meer terug vinden
wie o wie kan me helpen met of die tut terugvinden of mei uitleggen hoe het moet
3 september is die persoon voor het laatst bij ons en deze woensdag het komend weekende heb ik nog tijd om het te maken

reekje 
« Laatst bewerkt op: 16 augustus 2016, 23:28:14 pm door reekje »
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,662
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #1 Gepost op: 17 augustus 2016, 00:19:22 am »
Misschien kun je wat maken met dit gras.
http://3dwolf.weebly.com/grass.html

Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Reactie #2 Gepost op: 17 augustus 2016, 00:34:26 am »
dankje
die zocht ik maar daar van had ik toen nog niet door dat het een plugin is

reekje
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Reactie #3 Gepost op: 17 augustus 2016, 09:23:26 am »
Net deze addon geprobeerdt te installeren op de manier die zij zijden via user preferenses
maar ik krijg een foutmelding als ik hem oprobeer te activeren
is hier iets aan te doen?
zie afbeelding?http://www.pasteall.org/pic/106037

reekje
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,662
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #4 Gepost op: 17 augustus 2016, 11:11:01 am »
Bij mij lukt het gewoon zo.
User preferences/Klik instal from file.
Zoek je zip file en selecteer deze en klik instal from file, nu zit hij in de add-ons nu nog even aanvinken en dan moet de addon zichtbaar zijn in de linker tabbladen van Blender.

Mocht het je niet lukken dan kun je de zip file uitpakken in een nieuwe map, daarin heb je dan een map Grass free.
Als je deze map opent zie je 2 blend files een Grass en een Weeds. blend.
je kunt nu met append het grass uit deze files halen.
« Laatst bewerkt op: 17 augustus 2016, 11:21:18 am door ijp »

Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Reactie #5 Gepost op: 17 augustus 2016, 11:23:53 am »
ik had hem geinstalleerd
vink hem aan en hij komt met de foutmelding http://www.pasteall.org/pic/106037
blender 2.74

reekje
« Laatst bewerkt op: 17 augustus 2016, 11:37:12 am door reekje »
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,662
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #6 Gepost op: 17 augustus 2016, 11:43:47 am »
Ik heb Blender 2.77a
Deze verzie kun je ook appart van jou 2.74 gaan gebruiken.
https://www.blender.org/download/
Kies niet de installer (.msi)
Kies de .ZIP
Pak deze uit in een map en om deze Blender te gebruiken zoek je Blender.exe en klik deze aan, probeer hier maar eens je grass te instaleren.

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #7 Gepost op: 17 augustus 2016, 11:49:38 am »
De addon is ook voor 2.77 geschreven dus ijp zijn oplossing gaat zeker werken.

Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Reactie #8 Gepost op: 17 augustus 2016, 12:12:34 pm »
voor mijn besturingsysteem hebben ze alleen een installer
en er is iets mis bij mij waardoor ik geen gedownloade installers kan installeren
dus moet ik een andere manier vinden om mijn weilandje te krijgen
mijn compmannetje is op vakantie en die kost me ook nog eens veel geld
maar die moet dat toch een keertje in orde maken

dus is er een manier om met het partikel systeem van blender een grasveldje te maken ?
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #9 Gepost op: 17 augustus 2016, 13:12:36 pm »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,662
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #10 Gepost op: 17 augustus 2016, 18:55:43 pm »
Stap dan gewoon over op Blender 2.77a met de installer (.msi).
Wil je dat niet kijk dan even naar je post.
« Laatst bewerkt op: 17 augustus 2016, 19:13:41 pm door ijp »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,662
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #11 Gepost op: 17 augustus 2016, 22:13:22 pm »
Als het goed is gaat het nu lukken. :)

Offline reekje

  • Member
  • *
  • Berichten: 129
    • Bekijk profiel
    • reekje.nl
« Reactie #12 Gepost op: 17 augustus 2016, 22:50:27 pm »
HOe moet ik een laag aan maken ?
hoe moet ik de de elementen op de laag zetten als ze als op een andere laag zitten ?
hoe moet ik de ge-apende elementen zichtbaar maken ?
de rest kom ik denk ik wel uit met de tut en het mailtje van ijp

reekje
IK ze ziet met een oog!. Geef de armen ook een kans!
 Dell Precision T1700 SFF
 Intel Xeon E3-1246 v3, 3.50 GHz, 8M Cache
16 gb geheugen en  nVidia Quadro nvs510
daar op draait Dabian blender 2.74 gimp2.8 Makehuman1.1.0

superjamie

« Reactie #13 Gepost op: 09 december 2016, 10:52:16 am »
ik had hem geinstalleerd
vink hem aan en hij komt met de foutmelding http://www.pasteall.org/pic/106037
blender 2.74

reekje

Waarom gebruik je nog een oude versie van blender... probeer eens de hoogste
versie van blender te downloaden op "blender.org", ik download ook regelmatig
de "past release" van blender zeg maar, ik heb op mijn gewone computer (bij mijn
woning van arduin, op mijn grote kamer) tot nu toe versie 2.78... ik weet niet of
het helpt, maar je kunt het al licht proberen...

Succes met het downloaden van de "nieuwste versie van blender",
hier kun je em downloaden via de orginele site: https://www.blender.org/

Groetjes Jamie.