Topic: Nieuwe video kaart kopen  (gelezen 3446 keer)


Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,028
    • Bekijk profiel
« Reactie #15 Gepost op: 24 juli 2016, 00:21:19 am »
Nick heeft gelijk.
De prestaties van een 1060 liggen volgens eerste tests gelijk met een 980.
De 960 is een slechte keus vanwege zijn beperkte bandbreedte en minder shader cores ....
De 780Ti is een stuk betere keus , hij zit tussen de 970 en de 980 in...

De R9 280 en de R9380, ik heb een R9 380X , zijn geweldig vanwege hun 3GB of 4GB 256bits geheugen maar hebben OpenCL.
Wel beesten om te renderen maar sommige functies worden niet ondersteunt.... Volumetrics bv... Sommige light-path funties....en Layer Weight....

Ik heb er zelden iets aan , op dit moment erg jammer. Misschien komt dat binnenkort goed.... :)
Wel bruut gamen maar dat doe je ook op een 980 of 1060....

Succes Koos2 :)


Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #16 Gepost op: 24 juli 2016, 16:33:28 pm »
Bedankt voor de input Blenderbrammetje.

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #17 Gepost op: 28 juli 2016, 20:42:55 pm »
Ik heb vandaag een msi gtx 980 nieuw gekocht. Ik kon niet wachten. De prijs was ook heel verleidelijk. €300 incl btw. Ik had het bijna voor 225 tweedehands gekocht en dan had ik ook nog eens een eind moeten rijden. Denk dat het pas volgende week wordt ingebeouwd want ik ga eerst op vakantie.

Bedankt allemaal voor het meedenken.

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,405
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #18 Gepost op: 28 juli 2016, 20:56:09 pm »
Zo, dat is een mooie aanschaf! dan kun je na je vakantie in ieder geval flink aan de (Blender)bak.

Prettige vakantie!

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #19 Gepost op: 28 juli 2016, 21:10:12 pm »
Ik had de 970 bijna voor 225 gekocht. Ik had de persoon al aan de telefoon toen ik de advertentie voor een nieuwe 980 zag. Mijn dag kan niet meer stuk!

Offline rozz

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,711
    • Bekijk profiel
« Reactie #20 Gepost op: 28 juli 2016, 21:29:33 pm »
Toppie joppie...
Gaat je voeding het trekken?  8)

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #21 Gepost op: 28 juli 2016, 22:23:01 pm »
Goeie vraag. Het antwoord is nee. Ik koop ook nog eens nieuwe voeding en een ssdkaart en wat geheugen erbij. Vroeger zou ik na 6 jaar een nieuwe computer hebben gekocht. Maar op deze manier ben ik goedkoper uit en heb ik weer een prima computer

Offline rozz

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,711
    • Bekijk profiel
« Reactie #22 Gepost op: 28 juli 2016, 22:42:37 pm »
Wat voor moederbord heb je nu?
Als ie te oud is zou het kunnen zijn dat je je bios moet flashen om je videokaart te kunnen herkennen.

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,028
    • Bekijk profiel
« Reactie #23 Gepost op: 28 juli 2016, 23:43:40 pm »
Dat is een goede keuze... :) Veel plezier ermee !  ;D

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #24 Gepost op: 29 juli 2016, 08:07:01 am »
@Rozz:

Dit zou mijn moederbord moeten zijn. Ik ga het geheel niet zelf  in elkaar knutselen. Ik laat het doen door iemand met veel ervaring. Volgende maand weet ik al niet meer welke kaart ik in mijn pc heb zitten.

Denk je dat het flashen nodig is? Ik denk eigenlijk wel dat "mijn mannetje" het weet. (hoop ik)

Offline rozz

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,711
    • Bekijk profiel
« Reactie #25 Gepost op: 29 juli 2016, 10:00:57 am »
Hoeveel geheugen heeft de 980?

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,680
    • Bekijk profiel
« Reactie #26 Gepost op: 29 juli 2016, 11:11:57 am »
4G. Er is er ook een van 6G, maar die is nog een stuk duurder.

Offline rozz

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,711
    • Bekijk profiel
« Reactie #27 Gepost op: 29 juli 2016, 14:58:35 pm »
Gaat wel goedkomen,  ik heb het ooit eens meegemaakt dat mijn kaart pas na het flashen van de bios herkent werd. Voordat ik daar achter was dat het aan de bios lag was ik een aantal GVD's verder..  8)
In de winkel werkte de kaart wel en bij mij niet.... dus mocht bij jouw mannetje niet lukken(waar ik niet van uit ga) ff de bios flashen.....