Topic: Freestyle Linestyle mysterie  (gelezen 1678 keer)


Offline Angelica

  • Member
  • *
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 18 juli 2016, 23:23:50 pm »
Hoi allemaal,

Ik heb een scene gemaakt nou weet ik niet wat de term voor dat vlak is waar je op werkt, maar als ik binnen dat vlak (dat raster?! grid?!) film doet de freestyle linestyle het perfect, gaat mijn camera maar ook iets buiten dit vlak dan zien ik bijna alle freestyle lijnen ongewenst doorschijnen.

Dit is buiten het vlak/raster/grid let op hoe er lijnen door de bosjes heen schijnen.



Dit is binnen het vlak/raster/grid



Kan ik dat raster vergroten ? en waarom werkt de linestyle goed als ik van binnen dat raster werk en waarom niet als ik ook maar een centimeter buiten dat raster sta en rond kijk vanaf dat punt?
« Laatst bewerkt op: 18 juli 2016, 23:26:20 pm door Angelica »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,685
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #1 Gepost op: 18 juli 2016, 23:47:55 pm »
De grid floor kun je in het rechter N-Menu bij Display/grid floor aanpassen.
Waardoor je freestyle lijnen ongewenst doorschijnen weet ik niet.
Hopelijk kun je het met grid floor oplossen.

Offline Angelica

  • Member
  • *
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 19 juli 2016, 00:43:36 am »
Ik heb dit nog nooit hoeven gebruiken helaas werkt het niet, wel handig om te weten thanks daarvoor alvast, het lijkt wel bij verder fiddlen of het met de hoek vanaf waar je kijkt te maken heeft.
« Laatst bewerkt op: 19 juli 2016, 01:22:56 am door Angelica »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,685
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #3 Gepost op: 19 juli 2016, 11:37:19 am »
Zou het te maken kunnen hebben met de camera/clipping instelling.
Start staat op 0.100
Ent   staat op 100.000 Als je deze verhoogt kun je verder in je scene kijken en renderen.

Het is het proberen waard.

En misschien heb je hier nog wat aan.
https://www.blender.org/manual/render/freestyle/parameter_editor/line_set.html
« Laatst bewerkt op: 19 juli 2016, 11:48:23 am door ijp »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,685
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #4 Gepost op: 19 juli 2016, 12:05:03 pm »
Ik denk dat dit het is ::)
Bij Render Layers /Freestyle/Culling aan zetten.
Daar wordt aangegeven: if enabled out of view edges are ignored.

Offline Angelica

  • Member
  • *
  • Berichten: 21
    • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 19 juli 2016, 14:41:47 pm »
helaas culling werkt niet en in de afbeeldingen die ik upgeload heb kun je mij freestyle linestyle settings zien. Ook de draw distance/camera clipping instelling doet niks.
« Laatst bewerkt op: 19 juli 2016, 14:52:23 pm door Angelica »

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,722
    • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 19 juli 2016, 17:59:47 pm »
Ik kan het niet goed zien, maar ik denk dat het volgende aan de hand is. Als je shift B hebt ingedrukt wordt dat gebied weergegeven als gerenderd. Al wat er buiten valt zie je gewoon.
 
Als je in camera view zit dan kun je dit opheffen door na shift B te hebben intoetst een vierkant te trekken buiten het camera gebied. Ik weet niet hoe je je shift B vierkant kunt opheffen in de ander views. Je kunt het gebied natuurlijk wel op deze manier vergroten.

Ik vind het er trouwens top uitzien, maarja, ik ben gek op lijnen.

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,722
    • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 20 juli 2016, 08:19:05 am »
Je kunt ook op de spacebar klikken type dan render border, kunt kiezen tussen clear render border of set tender border.

Offline Nick Van den Broeck

  • Member
  • *
  • Berichten: 216
    • Bekijk profiel
    • Blender Education
« Reactie #8 Gepost op: 20 juli 2016, 20:55:01 pm »
Hmm, ik weet niet of de render border het probleem gaat zijn.

Ik ben ook niet echt mee met welk vlak je bedoelt in je eerste post. Als dat inderdaad de grid floor is, dan heeft die er normaal gezien helemaal niets mee te maken.

Maar wat er dan wel het probleem is, dat is nog een vraagstuk. Stuur misschien eens een (gestripte) file op? Ergens op een share of zo? Dan kunnen we er zelf ook even mee prutsen, zien wat het probleem is. Tenzij iemand anders de freestyle engine voldoende kent om hiervan het probleem te zien.

Wel vreemd dat de culling niet werkt.

Offline Zaph

  • Member
  • *
  • Berichten: 541
    • Bekijk profiel
    • Zaph webdevelopment
« Reactie #9 Gepost op: 20 juli 2016, 22:46:04 pm »
Ik ben ook niet echt mee met welk vlak je bedoelt in je eerste post.
Volges mij de zwarte lijnen die door dat groene ding heen zichtbaar zijn.