Topic: Dual Xeon Workstation in 3 stappen...  (gelezen 9955 keer)


Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #15 Gepost op: 31 mei 2016, 00:10:30 am »
Geen reden je dom te voelen. Je kunt niet overal tijd voor hebben of interesse.... :)

Maar voor de duidelijkheid. Heb ontdekt dat de Xeon x5460 (3,14 Ghz)slechts 19 procent trager is dan mijn snelste proc , de FX 8320 .... :)
Twee ervan op een bordje , met ieder 12 MB cache , verslaan hem dus makkelijk.
Twee E5540's (2,53 Ghz) op een bordje , met ieder 8MB cache maar wel Hyperthreading , zijn ieder haast even snel als mijn 8320 , dus samen bijna twee keer zo snel.

Ik ben in onderhandeling over twee E5645's voor rond de 53 ,- of twee X5650's of X5670's.
Die zijn stuk voor stuk 17% tot 20% sneller als mijn 8320 , dus twee op één bordje. Dat word keihard renderen denk ik :)
Zodra ik resultaten heb met cycles post ik ze hier....

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #16 Gepost op: 31 mei 2016, 07:25:09 am »
Bijzonder interessant onderwerp. Ik hoop zelf ook ooit nog eens te gaan knutselen op deze manier.

Offline koos2

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,722
    • Bekijk profiel
« Reactie #17 Gepost op: 31 mei 2016, 11:39:23 am »
Het klinkt alsof ik het ook wil hebben. ;)

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #18 Gepost op: 31 mei 2016, 19:01:27 pm »
Ik blies even hard als mijn servertje net. Zeg maar server trouwens , 80 bij 50cm en 20KG ??
Jezus wat maakt dat ding een herrie als ie opstart , maar hij doet het !
Even later zakt het niveau zienderogen maar het blijft iets om in een geisoleerde kast weg te werken....
De verkoper was bijzonder attent en gul , en leverde het ding toch met twee SAS schijven van 72GB , 10.000rpm :)

Gelukkig is één en ander zuiver vanaf je eigen workstation te benaderen en in te richten.
Er zit VM Ware op , ik moet nog Virtual Machines maken met ieder 16GB en één Xeon , en daar op Win7 64 installeren , dan heb ik twee renderslaves en word de capaciteit ten volle benut.....
Nu word door mijn netwerk nog niets herkend.

Toch kan ik ook Win7 64 op de bak zelf gooien , en VM Ware eraf bijvoorbeeld. Ik ga me eens goed laten adviseren door vrienden. Die zijn ten slotte netwerkbeheerder....
Ik hou u op de hoogte  ::)



Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #19 Gepost op: 31 mei 2016, 19:16:27 pm »
Dat klinkt goed. Lijkt mij leuk om te hebben maar dat is helaas nog even toekomstmuziek... :(

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #20 Gepost op: 31 mei 2016, 20:16:22 pm »
Het is tweede hands , JvL , dus.... 150,- :)
De volgende 165,- , zodat er twee 5645's in kunnen van 60,- euri de stuk.....

Dat valt alles mee toch ? Maar wat een zuiggeluid , zit te denken ze in het kastje onder de trap weg te bouwen..... :)
Of zo iets....  8)

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #21 Gepost op: 01 juni 2016, 01:28:09 am »
Oke hij doet het. Nog geen windows 7 x 64 , maar dat komt ff door moeite met mijn Raid Array , een gestripete partitie.
Morgen ff opnieuw doen.
Maar dat ie snel is is nu al te merken , de files van windows werden razendsnel uitgepakt en snel klaargezet.
Ik post de vergelijkende rendertest meteen zodra ik hem heb gedraaid.
FX 8320 vs 2x Xeon X5460 :)

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #22 Gepost op: 02 juni 2016, 18:16:21 pm »
Oeps... :P

Geen OpenGL ?
Geen Blender !!? Meteen zodra ik weer wat centjes heb even een GT610 kaartje bestellen , low profile met passieve koeling.... :)
Dan is dat ook weer verholpen. Windows 7 x64 draait als een zonnetje. Ik ben volgens de prestatie index 7,7 voor zowel processor als geheugen, dat is hetzelfde als mijn onlangs gebouwde 8320 met een processor uit 2012. Maar goed , die zijn niet zo snel , vergeleken bij de snellere i7 procjes....

Toch al heel wat , op een schaal van 1 tot 7,9 :)  Geslaagd. Alleen de windows update duurt weer een eeuwigheid , tot morgen  ???

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #23 Gepost op: 02 juni 2016, 23:00:04 pm »
Of overmorgen... zucht ;)

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #24 Gepost op: 06 juni 2016, 00:34:24 am »
Overmorgen dus , maar nu probeer ik de handmatige offline update WUSS ,
Werkte op mijn twee andere machines uitstekend , op de server ook , maar dotnet. framework 4.61 duurt gewoon een eeuwigheid....
Bij het installeren van Windows klapte hij eruit bij installatie van Dotnet. Zou mijn grafische chipje van Ati ES1000  32MB gewoon te oud zijn met zijn direct x 6.1 ?

Nou ja , deze week krijg ik toch nieuwe kaartjes van Ati met directx 11.2 en OpenGL 3.2 .... Mocht het nu niet lukken dan later wel lijkt me....
Ondertussen , want ik had deze thread beter "bouw een renderfarm in drie stappen" kunnen noemen , heb ik komende week ook mijn dual Xeon X5645 binnen , met six cores en 12 threads , en 12MB cache. Ook een server , zelfde model maar dan een generatie hoger.
Tot slot haal ik overmorgen een workstation-model dual xeon 5520 op , daar wil ook twee X5645's in bouwen.

Dan heb ik de volgende renderfarm :

- Proliant 380G5  2x Xeon 5460 QC 3,16 Ghz 32GB DDRII
- Proliant 380G6  2x Xeon 5645 HC 2,26 Ghz 24GB DDRIII
- Proliant 350G6  2x Xeon 5645 HC 2,26 Ghz 24GB DDRIII (Workstation )

Als ik dan mijn twee andere computers , want die derde gaat eruit omdat hij te traag word , mee laat renderen heb ik mijn renderkracht verdrievoudigd voor het geld waar ik normaal één desktopje van gebouwd had.
En hoewel gedateerd is het zo oud nu ook weer niet , 2009 , op die 5645's valt nog prima te gamen , ze zijn per stuk sneller dan mijn FX8320 ! :)






Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #25 Gepost op: 06 juni 2016, 08:48:26 am »
Goed bezig!  8)

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #26 Gepost op: 07 juni 2016, 00:44:58 am »
Update :

De traagste , de dual Xeon 5460 3,16 Ghz  12MB Cache met 32DDRII , is geupdate en scoort in Sisoft sandra 2015 88.8 GIPS en 76,7 GFLOPS
Dat is 20 minder GIPS dan mijn FX8320 , maar fors meer GFLOPS dan zelfs de i7-3770K .... die slechts 42 GFLOPS haalt , maar wel 138 GIPS scoort...

Het is dus de moeite , morgen de dual Xeon E5645 , 2,4 GHZ met HT en Turbo en ook 12MB cache ... 24GBDDRIII  !
In ieder geval is dat 12 cores , met 24 threads totaal , dat zal wel Cyclen denk ik. (Eerst ff Win7 installeren en updaten... tot morgen  ??? )

Dat loopt wel los...  8)


Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #27 Gepost op: 08 juni 2016, 16:11:42 pm »
Nou ik ben echt onder de indruk van mijn Proliant 380G6 , hij scoort 196.0 GIPS en 137.0 GFLOPS.... in Sisoft Sandra Arithmetic
Hij verslaat een core i7-3770 met gemak , komt in de buurt van de 2x Xeon E5-2620 scores.. sterker nog , 15% minder GIPS , 15% Méér GFLOPS :)

Ik ben helemaal tevreden en blij dat ik de Xeon 5600 serie toch nog heb onderschat...  8)

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #28 Gepost op: 08 juni 2016, 16:17:47 pm »
Het lijkt wel of er in een vreemde taal tegen mij gesproken word die ik voor het eerst hoor.... ;D

Offline blenderbrammetje

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,042
    • Bekijk profiel
« Reactie #29 Gepost op: 08 juni 2016, 16:22:09 pm »
Maak je geen zorgen JvL , ik word geen specgeiler.... of hardwarefreak  :P

Ik was al weer begonnen een mooie vrouw te modelleren.
Back to the basics  8)