Topic: animatie  (gelezen 1765 keer)


Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 12 april 2016, 20:51:27 pm »
Hoi

Ik wil een animatie renderen van 390 frames
Op mijn laptop ( macbook ) rendert blender alle frames
als ik die zelfde file naar mijn Imac kopieer en daar laat renderen dan rendert hij maar 1 frame
ik heb blender opnieuw geïnstalleerd op die imac ( is sneller dan de laptop)
geen resultaat
de Imac moet deze file renderen want het gaat anders veel te lang duren
hier is de file op dropbox , sorry ik weet niet hoe ik een file als bijlage kan bijvoegen
https://www.dropbox.com/sh/yywblycjm7ryl74/AADaWquF-fNuGGKuRW31rJmCa?dl=0
aub help want ik moet dit snel klaar hebben
alvast bedankt
Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline Nick Van den Broeck

  • Member
  • *
  • Berichten: 216
    • Bekijk profiel
    • Blender Education
« Reactie #1 Gepost op: 12 april 2016, 21:18:01 pm »
Hmm, ik heb de file gedownload en gewoon op animatie gedrukt en hij begint wel degelijk gewoon alle frames te renderen.

Ben je zeker dat je op animatie hebt gedrukt en niet per ongeluk op 'render image'?
En ben je ook zeker dat je de experimentele kant nodig hebt? Misschien loopt het daar mis. Kan je in andere files wel gewoon met deze renderer animaties renderen?

Ik denk dat alles wel juist staat ingesteld.

Offline rozz

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,737
    • Bekijk profiel
« Reactie #2 Gepost op: 12 april 2016, 21:32:22 pm »
Hier zelfde verhaal, blend file geopend, animate aangeklikt en begint gewoon frames te renderen.. onder windows trouwens...
« Laatst bewerkt op: 12 april 2016, 21:36:53 pm door rozz »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,687
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #3 Gepost op: 12 april 2016, 22:48:29 pm »
Bij mij rendert hij in Windows gewoon .png
Mischien kun je het eens proberen met een movie format H,264, Xvid, Avi of Mpeg.

Ik ben daarna nog wat aan het spitten geweest en zie dat de dimensions op 44% staat en ik denk dat je deze maar eens op 100% moet zetten en probeer het nog maar eens.
« Laatst bewerkt op: 12 april 2016, 22:59:43 pm door ijp »

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #4 Gepost op: 13 april 2016, 09:29:50 am »
Niet te geloven ,zo een snelle reactie ,ben ik blij om lid te zijn van dit fantastisch forum
@Nick
ik heb dezelfde test gedaan en zeker op render animatie geklikt
en het resultaat is 1 frame
@ Ijp , Rozz  dank u voor de test , ik ga proberen een Mpeg file te renderen
waar kan ik dimensions vinden en wat houdt dit in?
nog een vraagje  ik wil op mijn Imac dezelfde instellingen zoals op mijn laptop .
ik heb in recources de map 2.77 gekopieerd en op de imac geplaatst in dezelfde directorie natuurlijk maar ik krijg de instellingen niet van mijn laptop

alvast bedankt
Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,687
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #5 Gepost op: 13 april 2016, 10:59:15 am »
Ik ben niet zo goed in uitleggen maar ik zal het op mijn manier even proberen.
Dimensions, de dimensions van jou image te renderen is 1920x1080  maar je hebt de dimensions op 44% gezet dus Blender gaat je image kleiner maken.
Zet dus de dimensions op 100%.

Bij output Png kun je mpg instellen.


Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 13 april 2016, 11:26:19 am »
ja hebt gelijk Ijp , deze instelling staat nog op 44% maar dit is voor een test rendering
ik heb mijn instellingen kunnen migreren van de laptop naar Imac
maar ik krijg mijn animatie niet gerenderd ,alleen frame 1 word gerenderd enik heb liever alles in .png om later nog extra te kunnen bewerken
mijn interne videokaart van de imac heb ik ook geupdate
bedankt voor de reactie

dE.niz
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27