Topic: Layers voor en achter grond.  (gelezen 2783 keer)


Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Gepost op: 09 mei 2015, 00:12:14 am »
Wie kan mij helpen bij dit probleempje.
Ik heb een scene met 2 renderlayers de eerste layer is de achtergrond met twee opjecten.
De tweede layer de voorgrond heeft een opject.
Nu is dit het probleem ::)
De achtergrond layer 1 blijft je zien door het opject op layer 2
Wie heeft hier een simpele oplossing voor.

Online JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,402
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #1 Gepost op: 09 mei 2015, 00:35:03 am »
Dat kun je doen door in de renderlayer voor de achterste objecten in te stellen dat het voorste object als mask moet dienen.



Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #2 Gepost op: 09 mei 2015, 09:51:11 am »
Dit heb ik zo al gedaan en verder van alles al uitgeprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar. :-\
Ik moet er nog wel even bij zeggen dat ik in Blender render werk.

Online JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,402
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #3 Gepost op: 09 mei 2015, 10:02:47 am »
Hmm, vteemd. Normaal werkt dit gewoon hetzelfde in blender render en cycles.
Hoe is je node setup voor je renderlayers?

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #4 Gepost op: 09 mei 2015, 11:29:20 am »
Bekijk het maar eens even ik kom er niet uit.



Online JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,402
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #5 Gepost op: 09 mei 2015, 14:04:45 pm »
Ik weet natuurlijk niet precies wat je probeert te maken maar je zou het op de volgende manier kunnen oplossen (er zijn altijd meerdere oplossingen).





Ik neem aan dat je de renderlayers een transparante achtergrond hebt gegeven. In dit voorbeeld heb ik ook geen masklayer gebruikt zodat de achterliggende kubus gewoon helemaal zichtbaar is als je de voorste uitschakeld.
Laat het maar even weten als dit niet werkt voor jou scene dan kijk ik daarna wel of ik je nog een andere oplossing kan geven.


Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #6 Gepost op: 09 mei 2015, 19:37:46 pm »
JvL ik krijg het niet goed voor elkaar.
Mijn opzet is een renderlayer daar staan twee opjecten op en met een alpha Over een is er ook een image aan gekoppeld.
Dit moet samen de achtergrond worden.

Renderlayer 2 heeft een opject en dat moet de voorgrond worden maar dat krijg ik niet voor elkaar  :-[

Offline Zaph

  • Member
  • *
  • Berichten: 541
    • Bekijk profiel
    • Zaph webdevelopment
« Reactie #7 Gepost op: 09 mei 2015, 19:54:45 pm »
In jouw plaatje heb je 'Renderlayer 2' als bovenste image in de 'Alpha over' node gekoppeld - volgens mij moet dat de onderste zijn.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #8 Gepost op: 09 mei 2015, 20:36:03 pm »
In jouw plaatje heb je 'Renderlayer 2' als bovenste image in de 'Alpha over' node gekoppeld - volgens mij moet dat de onderste zijn.
Nee dat is het ook niet alle opties al geprobeerd. :-\

Offline Zaph

  • Member
  • *
  • Berichten: 541
    • Bekijk profiel
    • Zaph webdevelopment
« Reactie #9 Gepost op: 09 mei 2015, 21:58:04 pm »
En naar aanleiding van die Mask-opmerking van JvL - is Layer 1 of 2 die met de achtergrond? De bedoeling is namelijk dat de achtergrondlayer de mask-instelling krijgt, en jij hebt die aan layer 2 toegevoegd wat bij jou volgens mij de voorgrond-layer is.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #10 Gepost op: 10 mei 2015, 13:31:13 pm »
Volgens mij ben ik helemaal de klus kwijt ik krijg het niet voor elkaar.
Ik krijg de layers wel gemixt maar niet de ene voor de andere geplaatst.
Het zal zeker wel met dat masking te maken hebben en daar heb ik nog geen kaas van gegeten. ::)

Online JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,402
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #11 Gepost op: 10 mei 2015, 14:21:09 pm »
In mijn laatste voorbeeld heb ik ook geen mask gebruikt.
Heb je wel de slider van de alpha over node op 1 of 0 gezet want als je die op 0.5 laat staan dan blijf je ze ook door elkaar zien.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #12 Gepost op: 10 mei 2015, 18:39:36 pm »
Kan het te maken hebben dat ik op layer 1 twee halo opjecten heb staan en daar met alpha Over een image aan toegevoegd.
Layer 2 daar staat een opject wat uit 4 delen bestaat.

Ik weet het gewoon niet meer ::) :-[ :-\ :'(

Offline Zaph

  • Member
  • *
  • Berichten: 541
    • Bekijk profiel
    • Zaph webdevelopment
« Reactie #13 Gepost op: 10 mei 2015, 18:44:47 pm »
Zet de file anders even online ergens - kunnen we er even naar kijken!

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,556
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #14 Gepost op: 10 mei 2015, 21:44:04 pm »
Ja dat is het hem nou juist het is voor de challenge  ;)
Het is niet leuk als ze al weten wat ik aan het maken ben dan is de lol eraf :)
Ik zal wel zoiets namaken en dat posten.