Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Modelleren / Re: Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Laatste bericht door koos2 Gepost op Vandaag om 12:04:55 »
Je kunt je cloth simulatie baken, bake cach. Je kunt dan naar de modifiers panel gaan en dan op de tijdlijn naar de vorm van je cloth het meest lijkt op wat je wilt. Op de modifiers paner klik je dan op de knop "apply as shapekey". Deze kun je dan gebruiken als basis om verder mee te skulpten.

2
Modelleren / Re: Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Laatste bericht door ijp Gepost op 16 januari 2019, 11:00:26 am »
Zoals Rezzy777 al zegt, zou ik ook maar voor sculpting gaan.
3
Blender Interface / Re: Blender 2.8
« Laatste bericht door ijp Gepost op 16 januari 2019, 10:17:42 am »
Werkt wel in Blender 2.80 :)
Ctrl B en daarna de V
4
Modelleren / Re: Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Laatste bericht door Rezzy777 Gepost op 16 januari 2019, 09:16:50 am »
Hoe je de bobbels erin kunt laten (zonder dat ze langzaam verdwijnen) weet ik zo niet, misschien weet ijp hier wel iets voor?
5
Modelleren / Re: Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Laatste bericht door Rezzy777 Gepost op 16 januari 2019, 09:15:16 am »
Hoi Rolandt, dit is inderdaad niet altijd even makkelijk. Vooral omdat er gras onder ligt, waardoor het lastig valt te bepalen hoe 'diep' een vouw mag zakken / omhoog mag komen. Tussen grassprietjes zit veel lucht ;)
Herkenbaar, dat je denkt te starten met iets simpels wat later toch tegen blijkt te vallen - dat had ik ook hoor.

In jouw geval zou ik afstappen van het hele 'physics' gebeuren, of hooguit gebruiken als basis. Daarna zou ik het overnemen met sculpting en handmatig alle vouwen erin plaatsen.

Maar je hebt gelijk: dit zijn altijd lastige projecten. Ik ben er zelf na jaren 3D ervaring ook nog steeds niet dol op.
6
Modelleren / Gewoon een simple kleed. Of toch niet zo simpel ?
« Laatste bericht door Rolandt Gepost op 16 januari 2019, 01:16:59 am »
In het rubriek “Evenvoorstellen” had ik het er over dat ik een simple (picknick / strand) kleed wilde maken en mij dit maar niet wil lukken, terwijl mij dit juist het makkelijkste leek. :(
Daar kreeg ik al diverse suggesties, zoals de tutorial “Blender Tutorial For Beginners: Cloth Napkin". Dit is zeker een leuke leerzame tutorial, Alleen ik bereik niet het doel wat ik voor ogen heb. :(

Dit is wat ik graag zou willen. Dit kleed lijkt zo op het gras gegooid te zijn zonder het verder mooi strak te trekken. De vouwen zijn mooi zichtbaar en juist doordat het er wat rommelig bij ligt geeft het een speciale sfeer. Het nodigt uit om er zo op te gaan zitten. Stokbrood en wijntje er bij …… haha. Kan er nu al zo bij weg fantaseren. Heerlijke gedachtes. :)Als ik het kleedje van een hoogte op een vlakke ondergrond laat vallen, dan krijg ik er luchtbobbels onder, verder op in de animatie verdwijnen deze luchtbobbels wel maar dan ligt het kleedje er ook weer mooi strak bij. Nergens in de animatie is er ook maar sprake van een vouw.
Of ik nu een tutorial volg met een tafel en daar op een kleed, of bed met daarop een bedsprei. Ook in die tutorials komt het kleed op de tafel en bed zelf strak te liggen, en waar het over de rand heen gaat krijg je wel effect.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Of vergis ik mij soms, dat dit wel makkelijk lijkt maar dit helemaal niet makkelijk is om te maken?

7
Blender Interface / Blender 2.8
« Laatste bericht door Nobby66 Gepost op 15 januari 2019, 22:56:24 pm »
Sinds kort weet ik dat je ook een vertex kunt bevel-len (tenmiste in Blender 2.79). In Blender 2.8 werkt bij mij de ctrl-B niet op een vertex (wel op een edge). Weet iemand waar dat aan kan liggen ?
8
Leden stellen zich voor / Re: Even voorstellen,
« Laatste bericht door ijp Gepost op 15 januari 2019, 08:54:11 am »
Welkom Rolandt.
Dat is balen dat van e Blend file  :'( :'(
Een tip als je ergens mee bezig bent plaats dan steeds je laatste blend in de cloud Bv Google Drive.

Maar om maar gelijk in huis te vallen op een kleedje, misschien heb je hier wat aan:
9
Leden stellen zich voor / Re: Even voorstellen,
« Laatste bericht door 可憐狐 Gepost op 15 januari 2019, 08:14:18 am »
welkom, ze zijn hier erg behulpzaam dus dat vragen komt wel goed

wat je verlies betreft, ik heb het eens in het grijze verleden gehad en ben toen mijn systeem anders gaan inrichten. ik heb mijn programma's, documenten en OS op verschillende drives van de schijf lopen. mocht iets gebeuren dan hoef ik alleen de OS te herinstaleren. programma's op mijn windows zijn portable, wat de OS schoon en snel houd, op de linux zijn ze makkelijk na te instaleren. De projecten/documenten gaan eens in de week met de backup mee.

het is een van de manieren die je veel ergernis kan besparen
10
Leden stellen zich voor / Even voorstellen,
« Laatste bericht door Rolandt Gepost op 15 januari 2019, 01:56:37 am »
Roland, in 2017 kwam ik in aanraking met blender. Toen was ik bezig een eigen mesh avatar te maken. Veel op youtube gekeken en overal stukje vandaan geplukt wat ik kon gebruiken. Met veel vallen en op staan bereikte langzaam mijn doel.

Tot dat ik besloten mijn computer opnieuw te installeren en vergat mijn blend file veilig weg te saven. Maanden werk was verloren gegaan, daarna kon ik de motivatie niet meer opbrengen om overnieuw te beginnen.

Zelf zit ik ook op second life en daarin stel ik animaties af en maak er een keuzemenu voor. Waar na ik het geheel in een object (creaties) stop. De laatste moet ik zelf maken en kom zo doende weer in aanraking met blender.

Blender valt mij zwaar. Ik durf mij ondertussen wel een tutorial expert te noemen. Van elke tutorial leer je wel wat, alleen er komen zo veel sneltoest combinaties voorbij dat je sommige handige minder gebruikt sneltoets combinaties ook weer vergeet. :(

Ik dacht makkelijk te beginnen. Een strandlaken met 2 kussen er op. Die kussens lekken mij het moeilijkste toe, maar dat viel best reuze mee. Juist die strandlaken (met kreukels) waarvan ik verwacht had, das niet zo moeilijk dat krijg ik niet voor elkaar en vind daar ook geen geschikt tutorial over. De tutorials over een bed komen nog het dichtst bij in de buurt, alleen daar licht de bedsprei zo mooi straks op het bed, wat ik hier thuis nog niet eens voor elkaar krijg. :)

Goed in de toekomst kunnen jullie dan nog wel wat vragen van mijn verwachten.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10