Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Mark aka Dark

Pagina's: 1 ... 49 50 [51]
751
Handleidingen / Blender Basics (Lesboek)
« Gepost op: 31 mei 2012, 14:25:19 pm »
De Central Dauphin High School heeft een lesboek ontwikkelt rondom Blender. Aan de hand van dit lesboek hoop ik zelf te leren werken met Blender. Van wat ik nu gezien en vertaald heb, moet dat gaan lukken. Anders kan ik helemaal wel ophouden. De Engelse variant kun je hier gratis downloaden. De Nederlandse vertaling gaat in hoofdstukken. Zodra ik weer een hoofdstuk af heb zal ik die hieronder plaatsen en op de community plaatsen. Veel succes ermee, en ik hoop dat je er wat aan hebt. Ben je een docent die dit lesboek in zijn les gebruikt? Het is leuk dat te horen, hint, hint!

Deze vertaling is hoofdzakelijk door 1 persoon gedaan, fouten zitten er zeker weten in. Ik ben ook niet perfect. Mocht je fouten zien: Post ze hier, dan kan ik ze aanpassen! Bedankt alvast!
=============================================================================================================
Blender Basics

Schoolboek, 4e editie, door James Chronister
Vertaald door Mark aka Dark

Introductie Vertaald op 1 Juni 2012
Hoofdstuk 1 – De blender interface Vertaald op 4 Juni 2012
Hoofdstuk 2 - Werken met viewports Vertaald op 5 Juni 2012
Hoofdstuk 3 (nog te vertalen)
Hoofdstuk 4 (nog te vertalen)
Hoofdstuk 5 (nog te vertalen)
Hoofdstuk 6 (nog te vertalen)
Hoofdstuk 7 (nog te vertalen)
Hoofdstuk 8 (nog te vertalen)

752
Mededelingen / Opzetten en toekomst community
« Gepost op: 31 mei 2012, 10:21:52 am »
Met dit stuk wil ik, als stichter van deze community, aangeven wat mijn drive, motieven en plannen zijn met deze community. Ik heb deze community gestart omdat ik zelf op zoek was naar een community, en deze niet kon vinden. In mijn zoektocht kwam ik veel gebruikers tegen die op fora vroegen of er een NL community was, of dat er een gestart kon worden. Dit kwam echter niet van de grond, gezien het feit dat er tot voor kort nog geen een was.

Ik heb dit forum hiervoor opgezet. In eerste instantie op een subdomein van mijn eigen domein. Dat domein heb toch staan en er was nog ruimte voor een extra site. Hierdoor kost het niets en is het nog lekker flexibel voor de toekomst. Mocht de community nu uitgroeien tot een volwaardige community, en mijn site hiervoor niet voldoende presteren of dat er vraag is naar een eigen domein, dan kan de site altijd nog verhuisd worden naar een eigen domein.

Ikzelf heb bijna nog geen ervaring met fora, community's of Blender. Vooralsnog ben ik een enabler. Ik zorg ervoor dat er een community kan komen. Ik ga deze dus niet alleen bouwen. De community zal dus gedragen moeten gaan worden door meer leden, dan alleen mijzelf. Het forum zal voorlopig door mij onderhouden worden (technisch gezien, bedoel ik), en qua inhoud door moderators (die op dit moment nog gevonden moeten worden). De input zal natuurlijk van de leden zelf moeten komen.

Vanaf dit moment zal moeten blijken of er echt een vraag is naar een Nederlandse community voor Blender. Stelt de community na een paar maanden nog niets voor (maar een paar leden, die niet actief zijn), dan hef ik deze weer op door middel van het verwijderen van het forum.

Mocht je dit dus lezen en interesse in een Nederlandse Blender Community, nu of in de toekomst, registreer je dan en laat van je horen!

MAD

753
Vacatures / Moderators gezocht
« Gepost op: 31 mei 2012, 09:06:50 am »
De Dutch Blender Community zoekt moderators die de admin kunnen bijstaan in het onderhoud van het forum. Daarnaast zullen moderators meegenomen in de sturing op de community. De bedoeling is, dat als je interesse hebt, je reageert  op deze post. Hierin moeten de volgende dingen in ieder geval staan.
- Beschikbaarheid per dag/week;
- Wie ben je?
- Je ervaring op gebied van fora;
- Je ervaring binnen community's.

En voor de rest: verkoop je zelf. Geef aan waarom jij DE moderator bent die we nodig hebben.

MAD

754
Leden stellen zich voor / Stel jezelf voor: Mark aka Dark
« Gepost op: 30 mei 2012, 13:52:29 pm »
Zoals zo'n beetje op elk forum: een Topic over de gebruikers. Stel je zelf voor!
Om een en ander overzichtelijk te houden is het verplicht je naam in het onderwerp terug te laten komen.

Ik zal dan direct maar aftrappen:
Mijn web-naam is MAD (Mark aka Dark). Ik ben deze community gestart omdat er nog geen Nederlandse Blender community was. Ik zag op internationale fora echter wel regelmatig de vraag naar een Nederlandse community of Nederlandse handleidingen of hulp. Ik ben zelf nog amper bekend met Blender. Ik heb wel eens een tutorial gedaan, maar nog nooit iets serieus begonnen. Op dit moment ben ik bezig een lesboek uit Amerika te vertalen naar het nederlands, en tegelijkertijd leer ik hiervan (Ter lering ende vermaeck dus). Deze zal ik ook op mijn eigen site en dit forum plaatsen.

Ik ben deze community vooralsnog gestart op een sub-domein van mijn eigen site. Eerst maar eens zien of deze community van de grond komt. Als dat het geval is wil de site overzetten naar een eigen domein. Maar zover is het nog niet.

Ik hoop dat iedereen wat heeft aan dit forum en dat het nog lang ter dienst zal staan van alle Blenderaars in Nederland.

Groet,
MAD (Mark aka Dark)

Pagina's: 1 ... 49 50 [51]