Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Rezzy777

Pagina's: [1]
1
Modelleren / Rounded edges?
« Gepost op: 09 maart 2018, 12:18:34 pm »
Bij veel van de tutorials die ik bekijk valt me op dat erg weinig tutors met rounded edges lijken te werken in hun geometry (zelfs niet faken via materials). Mis ik iets? Of is dit gewoon niet nodig binnen Blender? Zomaar nieuwsgierig...  ;)

2
Modelleren / Text bevellen - RONDOM
« Gepost op: 07 maart 2018, 15:48:00 pm »
Text heeft standaard een ingebouwde bevel, maar ik zoek desondanks een manier om Text een Bevel-modifier kunnen te geven.

Het punt met de ingebouwde bevel is namelijk dat text dan qua vorm hetzelfde blijft. Een letter 'X' heeft bijvoorbeeld rondom scherpe hoekjes waar de ingebouwde bevel niks aan verandert - die kijkt alleen naar de extrude en bevelt die. Ik ben vanuit Cinema 4D gewend een losse Bevel-deformer over Text te gooien die de scherpe hoekjes van letters ook meteen bevelt (rond maakt).

Natuurlijk kan ik er eerst een Curve o.i.d. van maken, maar ik zocht juist naar een manier om de Text editable te houden...  ;)

Iemand een idee?


PS: in Illustrator heb ik even een lame voorbeeldje gemaakt (zie foto) ;D


3
Materialen en Texturing / Meer dan twee nodes aan Mix-node?
« Gepost op: 01 maart 2018, 16:01:38 pm »
Weet iemand of er bijvoorbeeld een addon is waardoor je meer dan twee nodes aan een Mix-node kan koppelen? Dit mis ik toch wel erg bij Blender. Bij andere 3D-pakketten kun je vaak tot wel tien nodes stapelen in één Mix-node en bovendien per input de transparantie instellen (en zelfs de blending mode ervan).

Of is dit een idee als 'feature request'? 
(Maar ik ben hier vast niet de eerste mee  ;) :P)

4
Hallo! (mijn eerste post op dit forum ;)

Hoe kan ik zorgen voor hetzelfde Material op een aantal objecten, maar steeds met afwijkende alpha's als tweede Materials?

Stel dat ik twee rode Cubes heb met een grote '1' op de eerste en een '2' op de tweede via alpha. Bestaat er een oplossing waarbij ik het rode Material van beide Cubes in één keer blauw kan maken zonder daarbij aan de '1' en de '2' te hoeven komen?

Ik kom zelf uit de Cinema 4D-hoek, en vind het overzichtelijk om meerdere Materials op één object te hebben in plaats van één Material met tientallen nodes erin... ;-)

Alvast bedankt!

Pagina's: [1]