Topic: render output black  (gelezen 894 keer)


Offline coenvanrooij

  • Member
  • *
  • Berichten: 9
  • Never mind Reality
    • Bekijk profiel
    • uw naam hier?
« Gepost op: 17 november 2016, 22:57:10 pm »
Hallo,

Ik wil mijn eerst cycles engine scene renderen, maar de output png is zwart, terwijl ik op het scherm in blender wel een goede render zie. Geen idee welke instelling ik hiervoor moet veranderen. Ik heb het vermoeden dat het iets met nodes te maken heeft of met compositing, maar heb hier geen ervaring in. Graag een handreiking...

Alvast bedankt,

Groeten,

Coen
Never mind Reality

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,392
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #1 Gepost op: 17 november 2016, 23:19:54 pm »
Dan zou het kunnen dat je in de node editor bij de render layers geen composite node aangesloten hebt.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,520
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #2 Gepost op: 17 november 2016, 23:26:06 pm »
Normaal zet je blender op Cycles en maak je scene daarna moet hij gewoon renderen.
Mocht de oplossing van Jvl het niet zijn post dan even je blend.file dan kunnen we er naar kijken.

Offline coenvanrooij

  • Member
  • *
  • Berichten: 9
  • Never mind Reality
    • Bekijk profiel
    • uw naam hier?
« Reactie #3 Gepost op: 17 november 2016, 23:28:31 pm »
Hoe post ik mijn blend file? ben nieuw hier... :)
Never mind Reality

Offline coenvanrooij

  • Member
  • *
  • Berichten: 9
  • Never mind Reality
    • Bekijk profiel
    • uw naam hier?
« Reactie #4 Gepost op: 17 november 2016, 23:33:14 pm »
Thx, een stap dichterbij... ik zie in mijn node editor voor ieder object 3 nodes, : image texture, diffuse bdsf en material output. ALs ik shift a doe, zie ik geen composite staan. waar moet ik die node toevoegen?
Never mind Reality

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,392
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #5 Gepost op: 17 november 2016, 23:35:14 pm »
Onderaan de node editor zie je op de balk aan de linkerzijde 3 vakjes naast elkaar. Klik op de middelste om bij je render layers te komen.

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,520
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #6 Gepost op: 18 november 2016, 00:10:12 am »
Ik denk dat ik het weet.
Zie de image van de nodes.



Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,354
    • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 18 november 2016, 14:13:31 pm »
Met dropbox kun je de file hier neerzetten.