Topic: interface  (gelezen 2846 keer)


Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 10 november 2016, 14:47:13 pm »
Hoi

Ik zou heel graag de kleuren willen gebruiken van het rechterscherm. Dit krijg ik niet voor mekaar .
Als ik het rechterscherm opschuif naar links  word het geleidelijk  zwart dus dit is ook geen optie.
ik weet dat hier heel coole gasten zitten met een zeer grote kennis van blender dus het zou mij verwonderen als er geen oplossing word aan geboden.
In ieder geval hartelijk dank alleen al om dit te lezen.

https://s11.postimg.org/5gem5h5s3/Schermafbeelding_2016_11_10_om_14_34_43.png

sorry het lukt mij weer niet om de afbeelding hier te plaatsen

Denis
« Laatst bewerkt op: 10 november 2016, 14:51:30 pm door dE.niz »
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,638
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #1 Gepost op: 10 november 2016, 15:25:30 pm »
Als ik je goed begrijp dan moet je in Cycles in het N menu zijn bij display/world backgrond.
In Blender render ook bij de world opties.



Of als je de kleur van Blender wil aan te passen dan in de User Preferences/Themes de kleur aanpassen.
« Laatst bewerkt op: 10 november 2016, 15:30:46 pm door ijp »

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #2 Gepost op: 10 november 2016, 17:32:20 pm »
Ik denk dat je hier naar op zoek bent:

Achtergrondkleur: User Preferences>Themes>3D View



Transparantie Passepartout: selecteer je camera en ga naar de cameratab



Volgens mij kun je de kleur van de passepartout niet aanpassen.


Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 10 november 2016, 18:18:42 pm »

JvL en Ijp dank u voor de reactie.

Ik heb de tips die jullie hebben gegeven gevolgd maar ik krijg geen resultaat.
Hier is de link van het youtube filmpje dat ik aan het volgen ben.
Misschien brengt dit opheldering.



Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #4 Gepost op: 10 november 2016, 18:36:21 pm »
Nu ik beter kijk.... ;) Kleine gok:


In het zwarte scherm, druk N om je panel tevoorschijn te halen.

Onder Display, World Background uitvinken.

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 10 november 2016, 19:09:22 pm »
Als ik op N druk in het zwarte scherm komt alleen het properties scherm te voorschijn , ook als ik
onder display , World Background uitvink.

Het vreemde is dat het linker scherm wel de juiste kleur heeft maar zodra ik het naar rechts schuif het geleidelijk donker word.

Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #6 Gepost op: 10 november 2016, 19:19:31 pm »
Nee sorry, dan zijn mijn opties op. Het klinkt ook niet als iets wat Blender hoort te doen. Doet hij het ook nog steeds als je Blender opnieuw start?
Anders misschien met een nieuwe .blend beginnen?

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 10 november 2016, 19:42:38 pm »
:( :( Ik heb blender al opnieuw opgestart en opnieuw geinstaleerd. dus deze opties zijn al verbruikt.
Ik heb nog niet zo lang geleden Sensei geïnstalleerd in blender en heb deze gedeactiveerd maar dit is ook de oplossing niet .
Ook heb ik andere blendfiles gebruikt om de instellingen te veranderen maar het zwarte scherm blijft me maar grinnikend aanstaren.

Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,638
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #8 Gepost op: 10 november 2016, 20:28:31 pm »
Als ik jou image bekijk dan zie ik links boven 2d tekenen staan zet deze eens op Default.

Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,452
    • Bekijk profiel
« Reactie #9 Gepost op: 11 november 2016, 00:51:42 am »
Hi wat Ijp zegt of anders onder file factory settings resetten.
Soms kan het een kleinigheidje zijn.

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #10 Gepost op: 11 november 2016, 13:13:27 pm »
Hoi
Bedankt allemaal voor de steun en tips.
Ik ben eruit.
Ik heb zoals Ruud voorsteld blender gereset.
En wonder boven wonder nu doet hij het wel.
Je ziet ,soms zit de oplossing in een klein hoekje ,maar daar gaan we niet zo vlug kijken.

Nogmaals bedankt

Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,408
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #11 Gepost op: 11 november 2016, 13:59:27 pm »
En een nieuwe installatie deed het niet? Dat is knap!

Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,452
    • Bekijk profiel
« Reactie #12 Gepost op: 11 november 2016, 15:58:11 pm »
JVL Het systeem onthoud het op een 1 of andere manier ik heb dit ook wel is gehad, vraag me niet waarom :P

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #13 Gepost op: 11 november 2016, 18:44:58 pm »
Wat ik spijtig vind is dat ik mijn mooie interface kwijt ben , het was al zo moeilijk om in user preferences de juiste kleur te vinden en ook de juiste setting maar ik kan hiermee leven.
Misschien dat de blender ontwikkelaars in de toekomst ons niet met zoveel instellingen opschepen en dat we blij mogen zijn met wat we krijgen.
Trouwens het is bijna niet te geloven dat blender nog steeds gratis is.
Hier voor mijn oprechte dank.

Denis
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,452
    • Bekijk profiel
« Reactie #14 Gepost op: 12 november 2016, 10:20:29 am »
Als je alles hebt ingesteld neem een screenshot dan kun je de instelling altijd terug zien, en zie je ook waar het fout ging.