Topic: Fout in Blender 2.63  (gelezen 3083 keer)


Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,428
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Gepost op: 24 juni 2012, 21:52:33 pm »
Blender 2.63 crashes,
Er zit een fout in Blender, als ik zomaar wat aan het uitproberen ben met de Ocean modifier kan ik ineens niets meer instellen.
Dit heb ik ook als ik een tree maak met de Addons/Add curve: Sapling.
Hebben jullie daar ook last van??  :x

Dit bericht heb ik ook bij 3dhype geplaatst met foto.
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline Jogai

  • Member
  • *
  • Berichten: 238
    • Bekijk profiel
    • http://jogai.nl
« Reactie #1 Gepost op: 25 juni 2012, 19:10:59 pm »
Kun je de stappen uitleggen hoe ik de fout krijg? Of heb je eventueel een bestand voor me waarmee ik de fout kan nabootsen?
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,428
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #2 Gepost op: 25 juni 2012, 21:22:40 pm »
Citaat van: "Jogai"
Kun je de stappen uitleggen hoe ik de fout krijg? Of heb je eventueel een bestand voor me waarmee ik de fout kan nabootsen?

Maak een plane add de ocean modifier toe en rommel wat met de instellingen
Ik had een point lamp staan en ben wat gaan uitproberen met andere lampen tot ik een spotlamp wilde gebruiken toen ging het mis.
het gaat bij mij regelmatig mis als ik met die modifier bezig ben en ook met een boom (tree)maken het is knap vervelend. :oops:
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline Mark aka Dark

  • *
  • *
  • Berichten: 767
    • Bekijk profiel
    • Mijn eigen site
« Reactie #3 Gepost op: 26 juni 2012, 09:07:09 am »
Onderwerp verplaatst naar hulp forum.
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »
MAD staat voor: Mark Aka Dark
Problemen met inloggen? Mail naar: info@dbc-3d.nl

Offline Jogai

  • Member
  • *
  • Berichten: 238
    • Bekijk profiel
    • http://jogai.nl
« Reactie #4 Gepost op: 26 juni 2012, 10:29:39 am »
Ik kan het niet reproduceren. Ik zit dan ook op linux dus er zal wel ergens een vershil zijn. Kun je blender vanaf de console (ms-dos prompt) draaien? Als blender dan crasht kun je zien wat de foutmelding is (hopelijk).
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline Mark aka Dark

  • *
  • *
  • Berichten: 767
    • Bekijk profiel
    • Mijn eigen site
« Reactie #5 Gepost op: 26 juni 2012, 11:34:43 am »
ik zal het vanavond ook eens proberen (Windows)
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »
MAD staat voor: Mark Aka Dark
Problemen met inloggen? Mail naar: info@dbc-3d.nl

Offline PKHG

  • Member
  • *
  • Berichten: 525
    • Bekijk profiel
« Reactie #6 Gepost op: 26 juni 2012, 12:08:08 pm »
Graag bij foutmeldingen W32, W64, Linux of ... vermelden EN ook de je versie van Blender
te vinden door Blender.exe -v (op W32 Vista tenminste).
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »
Doei
       Peter

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,428
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #7 Gepost op: 26 juni 2012, 19:15:22 pm »
Citaat van: "PKHG"
Graag bij foutmeldingen W32, W64, Linux of ... vermelden EN ook de je versie van Blender
te vinden door Blender.exe -v (op W32 Vista tenminste).


Ik werk met Blender 2.63 en windows 7  64bit met intelcore i7 en grafiche kaart is een ATI mobility Radeon HD 5650 /1GB

Als ik gewoon wat met de ocean modifier bezig ben dan zijn ineens alle instellingen weg er zijn alleen nog de zwarte driehoekjes waar je op kan klikken maar de instellingen zijn er niet meer.  :o
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline Jogai

  • Member
  • *
  • Berichten: 238
    • Bekijk profiel
    • http://jogai.nl
« Reactie #8 Gepost op: 26 juni 2012, 20:13:29 pm »
Peter bedoeld denk ik meer of je dan blender 64 of 32 bits hebt geinstalleerd.

Zit je niet in een paint mode? Kun je een screenshot maken?
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,428
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #9 Gepost op: 26 juni 2012, 21:02:18 pm »
Citaat van: "Jogai"
Peter bedoeld denk ik meer of je dan blender 64 of 32 bits hebt geinstalleerd.

Zit je niet in een paint mode? Kun je een screenshot maken?

Ik heb windows 7   64bit en heb ook Blender 2.63 64bit geinstalleerd.
En ja ik heb een screenshot maar ik weet niet waar ik deze moet plaatsen ik heb hem wel bij 3dhype staan dit is het andere Blender forum daar kon ik gelijk een foto bij de tekst plaatsen.
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »

Offline Jogai

  • Member
  • *
  • Berichten: 238
    • Bekijk profiel
    • http://jogai.nl
« Reactie #10 Gepost op: 26 juni 2012, 22:07:21 pm »
Op dat screenshot ziet het eruit dat je net gerenderd hebt. Met shift+f5 kom je weer terug in je 3D view. Of denk ik nu te simpel?

Wat screenshots hosten betreft: ik heb een tip voor je: viewtopic.php?f=27&t=74
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 am door Guest »