Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - mdewanchand

Pagina's: [1]
1
Leuterhoek / Blender VR workshop voor kinderen
« Gepost op: 05 oktober 2017, 15:52:30 pm »
Hoi allen,

Zaterdag a.s. organiseert het Metis Montessori Lyceum een Coderdojo VR met Blender. Jonge studenten gaan tijdens deze dojo aan de slag met het modelleren in Blender, waarna ze hun modellen renderen naar VR. Wie het leuk vindt om even te komen, is natuurlijk van harte welkom...
http://coderdojo-metis.nl/

2
Mededelingen / Re: Blender voor kinderen
« Gepost op: 10 mei 2016, 14:33:53 pm »
Het is een combinatie van video en geschreven tutorials. Vele scholen schijnen Youtube en Vimeo te blokkeren. Daarnaast leren sommige kinderen makkelijker dmv een video, anderen weer niet.

3
Mededelingen / Blender voor kinderen
« Gepost op: 03 mei 2016, 16:49:03 pm »
Hoi allen,

enige tijd geleden ben ik begonnen met het verzamelen, vertalen en creëren van 3D lesjes met Blender voor jonge studenten.

De eerste lessen staan online: http://b3d101.org. Op Facebook kun je foto's vinden van events waar deze lessen gegeven zijn: facebook.com/b3d101.

Ik ben nog op zoek naar mensen die willen meehelpen om een tutorial te schrijven.
Ook wil ik kijken hoe we  events hier in NL kunnen organiseren. Ideeën zijn van harte welkom.

Mvgr,
Monique
At Mind

4
Mededelingen / Re: Eindpresentatie studenten Montessori Amsterdam
« Gepost op: 27 januari 2016, 13:53:18 pm »
Ah dank je wel voor de tip. Ik zal het ook op Blendernation plaatsen.  :)

5
Mededelingen / Eindpresentatie studenten Montessori Amsterdam
« Gepost op: 26 januari 2016, 21:24:44 pm »
Hoi allen,

Op 3 februari presenteren een aantal studenten van het Montessori scholengemeenschap Amsterdam hun Blender project. Zij hebben in 8 weken een doolhof spel leren maken in Blender en hebben deze vervolgens zelf uitgebreid.
De presentatie is op de Metis Montessori Lyceum in Amsterdam aan de Mauritskade en de school vindt het leuk als ook leden van de Blender community hier aanwezig kunnen zijn.

Bij deze zijn jullie uitgenodigd om bij de presentatie te zijn. Wel hoort de school graag wie er allemaal komen....
Het begint om circa 15:30.

Groeten,
Monique

6
Over Blender / Re: Je bent nooit te jong voor Blender.
« Gepost op: 04 augustus 2015, 21:34:21 pm »
Mooi te zien dat kinderen zo creatief bezig zijn.

7
Wat leuk!

ik ben van At Mind, tevens Blender developer. Het zoemt reeds enige tijd door mijn hoofd om iets voor Blender en kinderen op te zetten.
Ik heb als vrijwilliger voor het VHTO 2 Blender workshops gegeven aan kinderen tussen de 8 - 16 jaar. Er waren kinderen die Blender reeds kende.
Er was veel enthousiasme van de kinderen. De kinderen wilden er verder mee, maar hoe? Voor die vraag kwam ik te staan en realiseerde mij dat ik geen antwoord had.

Vandaar het initiatief om een open site/platform (of zoiets) te creëren waar kinderen techniek leren w.o. Blender en Python.

Echter zie ik voor Blender een aantal uitdagingen. Wat is een goede format?
Voor de korte termijn kunnen we kinderen op een leuke, leerzame manier kennis laten maken met Blender. Maar voor de langere termijn is mijn vraag, hoe we kinderen van diverse leeftijden een 'leerprogramma' kunnen bieden.

Graag zou ik met jullie hierover willen nadenken. Tevens zou het heel fijn als jullie kunnen helpen met tutorials (onder eigen naam op de site) en vertalingen.

T.a.v. de vertalingen, ik (of Jeroen) probeer z.s.m een lijst van te vertalen woorden op te leveren.

Pagina's: [1]