Topic: CutoutAnimatoin add on  (gelezen 1789 keer)


Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Gepost op: 13 januari 2017, 21:46:43 pm »
Hello

Ik zit weeral met een probleem.
Ik heb de addon Cutout Animation geïnstalleerd.
Nu volg ik een youtube filmpje om te leren werken met die addon

Op een gegeven moment spreekt hij over het verwijderen van vier vertices.
Op 4.42 kan je het vinden.
Ik kan met geen mogelijkheid die vertices apart selecteren en verwijderen.Het is het vierkant rondom de mesh.
Ik ben niet alleen want hier is een vraag van een andere gebruiker.

Hi ! I've tried several time to delete the 4 vertices and I don't find the way to select these...?
Hier is zijn antwoord daarop.

You have to be in edit mode and vertex selection. then press A to deselect all, then select the 4 point of the plane with right mouse button while holding Shift key and then press delete.
Wanneer ik dit doe word toch alles geselecteerd en word alles gewist.
Hier is een blendfile met een poging tot ....https://www.dropbox.com/s/rbyhcyidszp5wur/gepruts.blend?dl=0
Wie o wie kan mij helpen?
Alvast bedankt?
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,494
    • Bekijk profiel
« Reactie #1 Gepost op: 14 januari 2017, 14:20:10 pm »
Ik heb de addon niet maar je moet met de start je pivot punt in het midden hebben staan en daar heb je een foutje gemaakt denk ik.


Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,688
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #2 Gepost op: 14 januari 2017, 18:22:01 pm »
Ik denk dat je de modifier een applay moet geven bij mij is dan het vierkant in iedergeval weg.

Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #3 Gepost op: 15 januari 2017, 20:49:35 pm »
Hoi
ik heb het pivot punt in het midden geplaatst dus hier ligt het niet aan en waar ik een applay moet geven vind ik niet .
Ik heb gewoon in edit mode geen vertices om aan te klikken om het vierkant weg te krijgen.Wanneer ik in object mode ben en alles selecteer dan zie ik de rand van de geimporteerde sprite maar ik zie die niet in edit mode dus kan ik ook de vier vertices niet selecteren om te verwijderen. En als ik zoals in de video wat bones toevoeg dan heb ik twee sprites die op mekaar liggen.
Ik heb een Macbook .... zou het misschien daar aan liggen want alles wat ik tot nu toe heb gezien en gevolgd is op een windows computer gemaakt?
Deze addon is precies waar ik op zit te wachten en het werkt niet , om grijze haren van te krijgen....
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27

Offline JvL

  • Member
  • *
  • Berichten: 3,410
    • Bekijk profiel
    • Llyr Studio
« Reactie #4 Gepost op: 15 januari 2017, 21:09:01 pm »
De oplossing is heel simpel als je het eenmaal weet..  ;D

Ga naar Edit Mode en toets Alt+H in en je vertices zijn weer terug. Je hebt ze per ongeluk verborgen.  ;)

Offline Ruud

  • Member
  • *
  • Berichten: 1,494
    • Bekijk profiel
« Reactie #5 Gepost op: 15 januari 2017, 22:03:21 pm »
 :D

Offline ijp

  • *
  • *
  • Berichten: 3,688
    • Bekijk profiel
    • IJpart
« Reactie #6 Gepost op: 15 januari 2017, 23:17:10 pm »
Applay de modifier en het vierkant is weg.



Offline dE.niz

  • Member
  • *
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
« Reactie #7 Gepost op: 17 januari 2017, 09:33:20 am »
@JvL en ijp

dank je voor de tips
Zoals Eddy Wally hier in Belgie zou gezegd hebben " Geweldig "
Deze twee tips werken .
Joepie ik kan weer verder.

dE.niz
Roland PSR 800 - Yamaha T4 Black
Apple Macbook - Imac 27